Samsung Galaxy S5 İncelemesi


Samsung Galaxy S5 İncelemesi


Geçtiğimiz günlerde Samsung bize yeni amiral gemisi olan Galaxy S5'i tanıttı. Teknoloji dünyasında en çok konuşulan tabii ki S5 oldu. Telefon bildiğimiz gibi Samsung'un yeni kralı tabii ki, Note 3 var onun yeri de ben de ayrı. Ülkemizde telefonun 2.250 lira olması söz konusu tabii fiyat değişecektir kesin bir şey yok. Fazla bir şey demek istemiyorum ve ufak bir açıklamadan sonra yorumlara geçiyorum, umarım beğenerek ve sıkılmadan okursunuz...



TASARIM

Tasarım kişisel bir zevk meselesidir. Ancak bana sorarsanız zaten beğenmediğim tasarımı daha da kötü yapmışlar. Çoğu kullanıcı S5'te metal kasaya geçileceğini düşünüyordu, fakat değişen bir şey olmadı ve gene plastik kasayla piyasaya çıktı. Ekran 0.1 inç büyüyerek 5.1 inç halini aldı ve Full HD Super AMOLED özelliğini korudu. (İyi ki 2K çıkmadı) Suya ve toza karşı dayanıklı olduğu belirtilen S5, suda 1 metre derinlikte 30 dakika kalabiliyor.








DONANIM




Geldik donanıma. S5 donanım konusunda LG G2'ye çok benziyor. Ama bu LG G2 olduğu anlamına gelmez. Pil gücü 2800 mAh, S4'ün ise 2600 mAh gayet normal bir fark ekran buüyklüğünden dolayı fakat S5 gibi bir telefonun rakipleri pil konusunda ondan daha iyi 3000 mAh olabilirdi.4 çekirdekli 2.5 GHz Qualcomm Snapdragon 801 işlemcisi var bunun olması gerçekten de çok iyi zaten böyle bir telefona bu yakışırdı 801'de yeni çıktı. RAM konusuna gelince RAM 3 GB olmalıydı. Neden derseniz, tamam KitKat 512 MB'lerde çalışıyor ama Samsung'un özel arayüzü var bu ayrı olarak hesaba katıldığında 2 GB makul bir değer görünmüyor. Kamerası ise arka kamera 16 MP, ön kamera ise 3.2 MP. Kameranın otofokusu S4'e göre çok daha hızlı ve geliştirilmiş. Parmak izi okuyucusuna gelince, home tuşunu değiştirmek basit olsa gerek Samsung için. Zaten iPhone 5S'ten kopyalanmış. Yalnız bu home tuşu basık olduğu için parmağınızı yukarıdan aşağıya doğru kaydırıyorsunuz.




YAZILIM


Samsung yazılım olarak kendi kullandığı arayüzü çok değiştirmemiş. Sağlık alanında bir kaç çalışma yapmış ana menüye bağlı bir nabız ölçer ve "Nike +"ya benzer bir şey geliştirmiş. Parmak izi okuyucusuna gelince, home tuşunu değiştirmek basit olsa gerek Samsung için. Zaten iPhone 5S'ten kopyalanmış. Yalnız bu home tuşu basık olduğu için parmağınızı yukarıdan aşağıya doğru kaydırıyorsunuz. Telefonun Download Booster özelliği sayesinde interneti çok daha akıcı bir şekilde kullanacağımız belirtiliyor, ama iPhone 5 ve 5S'teki kadar iyi olacağını sanmıyorum. "Download Booster teknolojisi, emsalsiz bir ağ deneyimi sunmak için LTE ve Wi-Fi bağlantılarını aynı anda kullanmanızı sağlıyor. Acilen dosya indirmeniz gerektiğinde LTE ve Wi-Fi bağlantılarını birlikte açarak iki bağlantının sağladığı yaklaşık %80~90 ekstra ağ hızından faydalanabilirsiniz."

Yorumlar

Popüler Yayınlar