LG G3 İncelemesi

LG G3 İncelemesi



LG geçen yıl büyük telefon üreticilerinin gözünü korkutmayı başarmıştı. Süper amiral gemisi G2 bu yılsa yerini abisi olan süper başkan G3'e bıraktı. Geçen yıl G2 kusursuz bir telefon olduğunu hem kendine has özelliğiyle hem de kalbiyle ,donanımıyla, bize hissettirmişti. Bu yılda diğer amiral gemilerinden biraz daha geç çıkması bizlerde biraz daha büyük ilgi uyandırıyordu. Nedeni ise tabii Qualcomm'un yeni nesil 64 Bit'lik işlemciler Snapdragon 805 ve Snapdragon 810'du. İşte sırf bu yüzden LG G3'ü en üstün telefon olarak bekliyordum ki az da olsa hayal kırıklığına uğradım. Ama bu hayal kırıklığını LG sağ olsun hemen 2.5 Ghz Snapdragon 801 işlemciyle yok etti. Çünkü bu gerçek 801. Nedeni ise 2.3 Ghz ile çalışan bir diğer işlemci. Zaten LG'ye de bu yakışırdı deyip sözü fazla uzatmadan incelemeye geçelim.





TASARIM





G3, dev ve 150 g ağırlığında olmasına rağmen, eline aldığında sürpriz bir şekilde hafif hissettiriyor.LG, G3′ün 5,5 inçlik ekranını çok ince bir çerçeve ile kaplamış. Bu sayede, telefonunun gövdesi olabilecek en iyi şekilde ekrana harcanmış. HTC One M8′in ekranı yalnızca 5 inç olmasına rağmen, G3 5,5 inç ekranıyla ondan çok az da olsa daha küçük bir gövdeye sahip. LG, çerçeveleri küçülterek gerçekten akıllıca bir hamle yapmış.
Cihazın sızdırılan fotoğrafı hepimizi yanılttı. LG G3 metal değil, plastik bir akıllı telefon. Gel gelelim, kullanılan materyal metali aratmayacak kadar kaliteli. Arka kapağa verilen fırçalanmış metal efekti de bunu pekiştiriyor. ark etmemiş olabilirsin fakat, G3′ün 1W hoparlörü, G2 gibi önde değil, telefonun arka bölümüne taşınmış. G3, her ne kadar görünümü ile One M8′e kafa tutsa da, eline aldığında One M8′in verdiği o kaliteli metal hissinden yoksun. Yine de bundan, G3′ün ucuz hissettiren bir telefon olduğu kanısını çıkarmamalısınız. Plastik tasarım G3′e kablosuz şarj, microSD kart desteği ve değiştirilebilir pil gibi avantajlar getiriyor. Ön tarafa döndüğümüzde, G2′nin minimalist simsiyah önü yerine, alt tarafta dev bir plastik yüzey ve üzerinde LG logosu bulunuyor. Bence telefon üreticileri logoyu ön tarafa konumlandırmak yerine arka tarafa konumlandırmalı. Ne de olsa hepimiz telefonumuzun ne olup olmadığını biliyoruz.





LG’nin G2 ile ortaya çıkardığı arka tarafta konumlandırılan fiziksel tuşlar, G3′de de yine aynı aynı yerde. Bu tuşların diğer telefonlardaki gibi yanlarda bulunmaması, G3′ün gövdesinin ve çerçevelerinin ince olabilmesinde büyük rol oynuyor. Arkada bulunan tuşları sevenler kadar sevmeyenler de oldu ve görünüşe göre LG bu şekilde devam etmeye kararlı. Öte yandan, LG G2′nin arkada bulunan tuşlarına alışmak çok da zor değil ve G3′te bu tuşlar geliştirilmiş.Güç tuşu daha büyük kullanılmış. Ses tuşları da yine daha büyük ve hoş görünen noktalı yüzeylere sahip. Sonuç olarak ortaya kullanması kolay ve rahat bir tuş takımı çıkarılmış.





DONANIM




LG G3, dev bir üretici tarafından Türkiye’de satılacak ilk QHD, yani 2K ekranlı akıllı telefon olacak. 5,5 inç ekranı 2560×1440 gibi çılgın bir çözünürlük sunuyor. Bu çözünürlük, çok iyi bir oyun monitöründen alabileceğiniz çözünürlükle aynı. G3′ün ekran deneyimini diğer akıllı telefonlardan daha iyi kılan ise her bir inçinde tam 538 piksel sığdırması. LG G3, tıpkı G2′deki gibi 13 MP bir arka kameraya ve optik görüntü sabitleyicisine sahip ve G PRO 2 tabletfonda olduğu gibi OIS+ sistemi ile donatılmış. G3 ayrıca iPhone 5s ve HTC One M8′den hatırlayabileceğiniz çift LED flaşa sahip. Bu flaş, G3′ün kamerası ile daha gerçekçi renk ve ten renkleri yakalamana olanak tanıyor. Telefonun kamerasıyla ilgili en önemli nokta ise lazer oto fokus algılayıcısına sahip olması. Kameranın solundaki siyah ve parmak izi okuyucusuna benzeyen o algılayıcı, aslında yeni lazer oyuncağımız. Peki ne işe yarıyor? LG, bu algılayıcıdan çıkan kırmızı noktaların derinliği çok daha iyi ölçtüğünü ve düşük ışıklı ortamlarda bile kameranın daha iyi odaklanabilmesini sağladığını belirtiyor. Lazer oto fokus algılayıcı ve OIS+, ortaya çok etkileyici ve canlı fotoğrafların çıkmasını sağlıyor.




LG G3′ün 16 GB depolama alanına sahip modeli, 2 GB bellekle donatılmış ve henüz bilmediğimiz bir tarihte satışa sunulacak. Telefonun bundan sonra satışa sunulacak 32 GB’lık sürümü ise 3 GB belleğe sahip olacak. Bu model büyük bir ihtimal yeni renk seçenekleri ile birlikte, bu yılın son çeyreği gibi satışa çıkacak. LG G3 gücünü ,daha önce de bahsettiğim gibi, Qualcomm’un 2,5 GHz’lik kudretli işlemcisi Snapdragon 801′den alıyor. Bu işlemci, G3′ün en büyük rakibi Samsung Galaxy S5′e de güç veriyor. Telefonun dahili depolama alanı 128 GB’a kadar microSD kart ile artırılabiliyor. LG, Snapdragon 801′in yalnızca G3′ün ekstra piksellerini idare etmekle kalmadığını belirtiyor. Telefonda bazı menü ve rehberlerde geç açılma problemi var. Büyük bir ihtimalle, telefon satışa sunulduğunda LG tüm bu sorunları gidermiş olacak diye tahmin ediyoruz. LG G3 3000 mAh'lik bir pile sahip. Baktığımızda, 3000 mAh hiç de küçük bir pil değil fakat G2′de de 3000 mAh’lık bir pil kullanılmıştı. Üstelik, G3′ün pili daha büyük ve çok daha yüksek çözünürlüklü bir ekrana güç vermek zorunda. LG bize, G3′ün en az bu konuda çok başarılı olan G2 kadar uzun pil ömrüne sahip olduğunu söyledi. Yeni ve daha verimli işlemcinin, ön yüklü uygulamalardaki düşüşün ve yazılım optimizasyonunun bunu mümkün kıldığını belirtti. Yine de G3′ün pili sizi tatmin etmezse, son derece kolay bir şekilde yedek pilini takabilirsiniz.



SONUÇ OLARAK...
LG G3, HTC One M8 ve Samsung Galaxy S5′e gerçekten dişli bir rakip olacak. Çok ince çerçevesi ve metal benzeri tasarımı ile bir M8 hissi vermese de, değiştirilebilir pili, kablosuz şarj ve artırılabilir depolama alanı çoğu insanın aklının çelecektir. Yenilikçi arka tuşları ve lazer oto fokus sistemi, 2K ekranla birleştiğinde ortaya gerçekten diğerlerinden ayrılan bir akıllı telefon çıkıyor. G3′ün ekstra piksellerinin gerçek bir fark yaratıp yaratmayacağını zaman gösterecek; şu an görüntülemek için 2K içerik bulmak bir hayli zor. Öte yandan, 3000 mAh’lık pilinin bu denli büyük ve yüksek çözünürlüklü bir ekranı idare edip edemeyeceği de bir başka soru işaret. Becerebilirse, dünyanın en iyi telefonu olacağı kesin...

Yorumlar

Popüler Yayınlar